Dr. Szentkirályi Béla

Dr. Szentkirályi Béla (1962)

1988-ban végeztem a Kolozsvári Orvostudományi Egyetem általános orvosi szakán.

Még ebben az évben települtem át Magyarországra és kezdtem el a rezidensi éveimet a szemészet területén. Képzésem multicentrikus jellegéből fakadóan felölelte a szemészet nagyon széles spektrumát: a különböző szemészeti betegségek diagnosztikájától és terápiájától egészen a szemészeti műtétek csúcsát jelentő mikrosebészeti eljárásokig. A szakképzés évei alatt mind a fekvő- mind a járóbeteg ellátásban elsajátítottam a legkorszerűbb ismereteket, és külön hangsúlyt fordítottam a gyermekszemészeti kompetenciák megszerzésére is.
1993-ban tettem le sikeresen a szemész szakorvosi vizsgát. Szakmai továbbképzésem és képzettségem további fejlesztése érdekében letettem a szemész kontaktológus szakvizsgát is, kibővítve praxisomat a különböző lágy és kemény típusú kontaktlencsék rendelésével és forgalmazásával.
Szakmai pályafutásom kezdetétől a zöldhályog konzervatív, nem sebészeti úton történő gyógyítása terén folytatott tanulmányaim révén az észrevétlenül támadó betegség korai felismerésében és lehetséges kezelésében tudok segíteni a betegek látásának védelmében.
1997-ben a hazai refraktív sebészet egyik úttörőjeként képesítést szereztem a rövidlátás, távollátás és asztigmatizmus lézeres kezelésében. Több mint 10 ezer ilyen eljárást végeztem el, mely eredményeként sok-sok ezer ember ma már nem használ semmilyen szemüveget az éles látáshoz.
2004 óta a fővárosi III. kerület békásmegyeri területének részlegvezető szemész főorvosa vagyok.
2008-ban indítottam el magán orvosi praxisomat a Diagnoptika üzletében, ahol ellentétben a kissé futószalagszerű „sztk-s” rendelésekkel, kellő időt és szakmai figyelmet tudok fordítani pácienseim panaszainak meghallgatására, a tünetek kivizsgálására és a holisztikus terápiára.
Szakmai tevékenységem során igyekeztem szorosabb kapcsolatot kialakítani olyan kollégákkal, akik szintén egy-egy terület kiváló képviselői, így gyakorlatilag az egész szemészeti gyógyítási tevékenység egészét lefedő csapatot sikerült létrehozni, melynek eredményeképpen ma már minden szemészeti betegségre tudunk tudományos tényeken alapuló orvosi ellátását biztosítani.
Tudományos munkásságom különböző szakmai konferenciákon tartott előadások és továbbképzéseken való részvétel formájában fejtem ki.
Az orvosi hivatás végzői tudják, hogy betegeik nem mindig úgy gyógyulnak, ahogy azt eltervezik, ezért akadnak vitás esetek, melyek gyakran a bíróságra kerülnek. Ilyenkor az igazságügyi orvos szakértő szakértelmére is szükség van. Igazságügyi szemész orvos-szakértőként segíteni tudok eldönteni a vitatott kérdéseket akár a költséges pert megelőzően is.

+36 1 785 7521