Szemészet

Vizsgálatok minden korosztálynak

  • 2024. Július 01-től az első vizsgálat díja 20.000 Ft-ra módosul, a kontroll vizsgálatokra vonatkozó 50%-os kedvezmény megtartásával.
  • Szakorvosunk teljes körű szemészeti vizsgálatot végez minden esetben külön kérés nélkül, mely elsősorban tünet- és panaszorientált. Szemüvegrendelés esetén is a vizsgálat ugyanúgy mindenre kiterjedő. Fennálló zöldhályog és szürkehályog korai felismerésére, meglévő szemfenéki elváltozások diagnosztizálására szintén sor kerül.
  • Gyermekszemészeti szakvizsgálat: Iskolás gyermekének hatékony tanulásához alapvető feltétel a jó látásélesség. Az olvasási problémák, betűk vagy számok tévesztése (dyslexia), fejfájás, fáradtság hátterében gyakran szemészeti problémák állnak. A fénytörési hibák korai felismerésében a gyermekszemészeti szűrővizsgálat nélkülözhetetlen. A gyermekkori rövidlátás romlását speciális Exelens MYO szemüveglencsével készült szemüveggel tudjuk lassítani. Ebben állunk rendelkezésükre korszerűen felszerelt magánorvosi rendelőnkben. Vizsgálati időpont egyeztetése a Diagnoptika rendelőben személyesen vagy telefonon.
  • Szemészeti vizsgálat ovisoknak: Óvodás gyermekének egészséges fejlődéséhez alapvető feltétel a jó látásélesség. A fejfájás, fáradtság hátterében gyakran a kancsalság áll, mely nem egyszerűen szépséghiba, ugyanis ez tompalátáshoz vezet. Ennek hátrányát a gyermek csak később, pályaválasztáskor fogja érezni. Korai felismerésében segítünk korszerűen felszerelt magánorvosi rendelőnkben. Vizsgálati időpont egyeztetése a Diagnoptika rendelőjében személyesen vagy telefonon.
  • Szemészeti műszeres szakvizsgálat kisbabáknak 8 hónapos kortól 9.000 Ft (az első alkalommal is)
  • Szemészeti szűrővizsgálatok
  • Képernyő előtti tevékenység végzéséhez szükséges igazolás kiadása
  • Gépjárművezetői jogosítvány kiadásához szükséges szemészeti vizsgálat

Mi történik a vizsgálaton

A páciens kórtörténetének felvétele, a páciens panaszai által vezetett elővizsgálatok, műszeres elővizsgálatok, látásélesség vizsgálata, réslámpás vizsgálat, szemnyomásmérés, szükség szerint pupillatágítás, szemfenékvizsgálat. A diagnózis felállítása, terápia megbeszélése, prognózis ismertetése. Az elvégzett vizsgálatok alapján szemüvegrendelés és –készítés, mely akár meg is várható.

A vizsgálatot végző orvosunk

Dr. Szentkirályi Béla (1962) főorvos, több, mint 30 éve praktizál szemorvosként, sokéves tapasztalat a járóbetegellátásban, műtéti eljárásokban, gyermekszemészetben. Lézeres szemműtétek végzése több, mint 25 éves tapasztalattal, igazságügyi szemész orvosszakértő.